DARBELERİ VE DARBE GİRİŞİMLERİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ

15 Temmuzda demokrasiye karşı yapılmaya kalkışılan darbe girişiminde bulunanları şiddetle kınıyoruz.
Bu ülke darbelerden çok çekti. Artık bu tür girişimlerde bulunmaya kalkanların önleri zamanında kesilmeli, gerekli önlemler alınmalı ve darbeye kalkışanlar halkın üzerine ateş açanlar devletin güvenlik güçlerini birbirleriyle çatıştıran; vatandaşların, güvenlik güçlerinin ve askerlerin ölmesine neden olan Feto terör örgütünün Türk silahlı kuvvetlerinden, Emniyet teşkilatından ve başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere Devlet Dairelerinden temizlenerek gerekli cezaları almaları gerekir.
Konfederasyonumuzun ve Genel Başkanımızın öncülüğünde 81 İlimizde olduğu gibi Muğla’da da Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verilen bağımsızlık savaşı sonrası kurulan Türkiye Cumhuriyetini hiçbir güç ve kuvvete yıktırmayacağız. Darbeler yüzünden spor faaliyetlerimizin kesintiye uğramaması için demokratik haklarımızı kullanarak spor faaliyetlerimizin devamını sağlamaya kararlıyız.
İlimizdeki 207 spor kulübü 74.823 lisanslı sporcu adına her türlü darbeye karşı olduğumuzu bir kez daha belirterek, Feto terör örgütünü ve demokrasimizi yıkma girişiminde bulunan bu örgüt mensuplarını şiddetle kınıyor, bir an önce gerekli cezaları almalarını diliyor, bu uğurda şehit olanlara Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar, vatandaşlarımıza ve spor camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum.

Mehmet TOP
Muğla ASKF Başkanı